Blokada referade FFZG-a i konferencija za medije, 3. listopada 2011.

Na 139. plenumu održanom 30. rujna odlučeno je da će se u ponedjeljak 3. listopada u 8 sati ujutro blokirati rad studentske referade. Svi su pozvani, svaki čovjek je bitan. Konferencija za medije održat će se u 12 sati u dvorani 3.


Blokada referade simbolički je čin kojim želimo poručiti upravi fakulteta da je situacija u koju su zajedno s Ministarstvom doveli vlastite studente potpuno neprihvatljiva.
Podsjećamo, prošle su akademske godine brucoši zbog studentskog pritiska besplatno upisali preddiplomski studij s obećanjem da svi studenti koji redovito izvršavaju svoje obveze neće plaćati. Sada veliki dio studenata (npr. na Politologiji i oni koji su položili SVE kolegije) mora platiti drugu godinu studija. Na Filozofskom fakultetu kriteriji plaćanja još nisu utvrđeni! Smatramo da bi uprave fakulteta zajedno sa studentima trebale vršiti pritisak na Ministarstvo, a ne ići linijom manjeg otpora i uzimati novac od studenata.
Pozivamo sve studente da se solidariziraju sa svojim kolegama i pojave sutra u 8 ispred referade. Vrijeme je da pokažemo da se s našim sudbinama nitko neće poigravati.
Želimo studirati – odbijamo plaćati!

Događanja

pogledaj sve

Bookmarks

pogledaj sve

Fusnote

pogledaj sve

Natječaji i prijave

pogledaj sve

Plenum FFZG-a

pogledaj sve