Ljubav za sve!

Slobodni Filozofski kao supotpisnik inicijative Građani glasaju protiv poziva sve studente i akademske radnike da u nedjelju, 1. prosinca izađu na glasačka mjesta i glasaju PROTIV diskriminatornog referendumskog pitanja iza kojeg se krije klerikalna reakcija fašistoidnih crta. Pozivamo vas da se pridružite koncertu naše inicijative u četvrtak 28.11. na Glavnom trgu u Zagrebu ili kao posjetioci ili kao redari. Ljubav za sve!Kolektiv Le Zbor & Svi za ljubav danas je objavio glazbeni broj „Ljubav za sve“ te spot za istoimenu pjesmu. U kreiranju pjesme i spota sudjelovali su Fade In, Le Zbor i Studio udruge Vibra te veliki broj poznatih osoba iz javnog života, kako bi poslali poruku građanima i građankama Republike Hrvatske da na predstojećem referendumu o unošenju definicije braka u Ustav glasaju protiv mržnje i diskriminacije.

Pjesma „Ljubav za sve“ nastala je 1993. godine na poznatu melodiju ruskog skladatelja P. I. Čajkovskog i stihove Hrvoja Stupara te u izvedbi Sandija Cenova. Dvadeset godina nakon prvog izdanja, pjesma i dalje prenosi istu poruku: svi imamo pravo na ljubav. Želimo društvo bez mržnje, osuđivanja i diskriminacije, koje zna da možda nismo svi isti, ali smo nesumnjivo svi jednaki, u pravima i obvezama koje preuzimamo kao pojedinci i punopravni članovi društva.

U snimanju spota u stilu nekad popularnih band aid glazbenih spotova sudjelovale su članice Le Zbora, prvog mješovitog ženskog lezbijsko-feminističkog zbora u regiji i Alka Vuica, Barbara Nola, Bojana Gregorić Vejzović, Danijela Trbović, Franka Batelić, Ida Prester, Iva Šulentić, Janko Rakoš, Jelena Miholjević, Mrle i Prlja iz benda LET 3, Nataša Janjić Lokas, Leon Lučev, Slavica Knežević, Sven Šestak, Urša Raukar, Vilim Matula i Žanamari Lalić.

Produkciju pjesme potpisuje Studio udruge Vibra, a u snimanju pjesme sudjelovali su glazbenici Ante Prgin Surka (bubnjevi), Konrad Lovrenčić (bas), Erol Zejnilović i Valent Samardžija (gitare), Igor Pavlica (truba) te Stanislav Kovačić (čelo).

Vizualni identitet spota potpisuje produkcija Fade In. Spot je režirao Hrvoje Mabić, snimali Iva Kraljević i Bojan Mrđenović, a montirale Morana Komljenović i Iva Kraljević. Fade In već trinaest godina djeluje kao aktivistička dokumentarna produkcija, a gledateljima je poznatija po serijalu DIREKT koji se od 2001.godine emitira na HTV-u.

Događanja

pogledaj sve

Bookmarks

pogledaj sve

Natječaji i prijave

pogledaj sve

Plenum FFZG-a

pogledaj sve