Snimka četvrtog susreta radionice “O direktnoj demokraciji”: Primjeri direktne demokracije iz prošlosti i sadašnjosti (1. dio), 6.2.2012.

SkriptaTV donosi snimku četvrtog susreta radionice O direktnoj demokraciji održane 6. veljače 2012. na FFZG-u pod naslovom “Primjeri direktne demokracije iz prošlosti i sadašnjosti (1. dio)”. Bilo je riječi o atenskim plenumima, Pariškoj komuni, sovjetima u Ruskoj revoluciji, “mahnovščini”, “biennio rosso”, te o Španjolskoj tridesetih godina dvadesetog stoljeća. Uvodna izlaganja održali su Izvor Rukavina, Dijana Ćurković, Juraj Katalenac i Hrvoje Radovanović. Snimke prva tri susreta radionice potražite na youtube kanalu SkriptaTV.


6.2.2012.Primjeri direktne demokracije iz prošlosti i sadašnjosti (1. dio)

Često se čuje prigovor da je direktna demokracija samo lijepa ideja, ali da nije provediva u praksi. Može li se dokazati suprotno? U prvom nastavku radionice “Primjeri direktne demokracije iz prošlosti i sadašnjosti” bavili smo se primjerima koji pokazuju kako su određeni oblici direktne demokracije uspješno funkcionirali u različitim povijesnim i društvenim okolnostima. Bilo je riječi o atenskim plenumima, o Pariškoj komuni, o sovjetima u Ruskoj revoluciji, o “mahnovščini” (ukrajinski revolucionarni pokret 1918.-1921., nazvan po Nestoru Mahnu), o “biennio rosso” (“dvije crvene godine”, talijanski revolucionarni pokret 1918.-1921.), te o Španjolskoj tridesetih godina dvadesetog stoljeća. Uvodna izlaganja održali su Izvor Rukavina, Dijana Ćurković, Juraj Katalenac i Hrvoje Radovanović.

Vezani članci

Događanja

pogledaj sve

Bookmarks

pogledaj sve

Natječaji i prijave

pogledaj sve

Plenum FFZG-a

pogledaj sve