Snimka petog susreta radionice “O direktnoj demokraciji”: Primjeri direktne demokracije iz prošlosti i sadašnjosti (2. dio), 13.2.2012.

Pogledajte snimku petog susreta radionice O direktnoj demokraciji održane 13. veljače 2012. na FFZG-u pod naslovom “Primjeri direktne demokracije iz prošlosti i sadašnjosti (2. dio)”. Uvodna izlaganja o suvremenim društvenim pokretima u Ateni i Londonu, participativnom proračunu Porto Alegrea i okupacijama tvornica u Argentini održali su Igor Bezinović, Nicole Hewitt, Adam Berišić i Suzana Kunac, nakon čega je uslijedila rasprava. Snimke objavljenih radionica potražite na youtube kanalu SkriptaTV (1.2.3.4.5.12.15.).


13.2.2012.Primjeri direktne demokracije iz prošlosti i sadašnjosti (2. dio)

Često se čuje prigovor da je direktna demokracija samo lijepa ideja, ali da nije provediva u praksi. Može li se dokazati suprotno? Nakon što smo na prethodnoj radionici tematizirali neke primjere direktne demokracije iz prošlosti, u drugom nastavku “Primjera direktne demokracije iz prošlosti i sadašnjosti” bavit ćemo se recentnim primjerima direktnodemokratskih praksi. Bit će riječi o “prosvjednim plenumima”, tj. direktnodemokratski organiziranim protestima u Grčkoj i Velikoj Britaniji, ali i o primjerima iz Argentine i Brazila (Porto Alegre) koji pokazuju da direktna, odnosno participativna demokracija može funkcionirati na duže staze. Kratka uvodna izlaganja, nakon kojih će uslijediti diskusija, održat će Igor Bezinović, Nicole Hewitt, Suzana Kunac i Adam Berišić.

Vezani članci

Događanja

pogledaj sve

Bookmarks

pogledaj sve

Natječaji i prijave

pogledaj sve

Plenum FFZG-a

pogledaj sve