Snimka šestog susreta radionice “O direktnoj demokraciji”: Primjeri direktne demokracije iz prošlosti i sadašnjosti (3. dio), 27.2.2012.

Pogledajte snimku šestog susreta radionice O direktnoj demokraciji održane 27. veljače 2012. na FFZG-u pod naslovom “Primjeri direktne demokracije iz prošlosti i sadašnjosti (3. dio)”. Uvodna izlaganja o pokretu “indignadosa” u Španjolskoj i demokratskom konfederalizmu u Kurdistanu održali su Dijana Ćurković i Hrvoje Radovanović, nakon čega je uslijedila rasprava. Snimke objavljenih radionica potražite na youtube kanalu SkriptaTV (1.2.3.4.5.6.12.15.).


27.2.2012.Primjeri direktne demokracije iz prošlosti i sadašnjosti (3. dio)

Nakon što smo na prethodne dvije radionice tematizirali neke povijesne i suvremene primjere koji pokazuju da direktna demokracija nije samo lijepa ideja, nego da također može funkcionirati u praksi – u trećem nastavku “Primjera direktne demokracije iz prošlosti i sadašnjosti” bavit ćemo se još nekim primjerima direktnodemokratskog organiziranja. Bit će riječi o pokretu “indignadosa” u Španjolskoj i demokratskom konfederalizmu u Kurdistanu, njihovoj povijesti i transformacijama koje danas doživljavaju. Kratka uvodna izlaganja, nakon kojih će uslijediti diskusija, održat će Dijana Ćurković i Hrvoje Radovanović.

Vezani članci

Događanja

pogledaj sve

Bookmarks

pogledaj sve

Natječaji i prijave

pogledaj sve

Plenum FFZG-a

pogledaj sve