“Kako restrukturirati poduzeće: primjeri Jedinstva Novog i Konfekcije Novska”, 9.10.2013.

Pogledajte snimku radionice Kako restrukturirati poduzeće: primjeri Jedinstva Novog i Konfekcije Novska (Radnički dom, 9. listopada) u organizaciji Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID). Nakon uvoda moderatora Jovice Lončara, govorili su Mario Iveković (Novi sindikat), Ivan Grošek (Jedinstvo Novo), Anto Bošnjak (Sindikat Klas) i Goran Jeras (konzultant), nakon čega je uslijedila rasprava. Pojedinačna izlaganja pogledajte u nastavku.


UvodPojedinačna izlaganja
RaspravaPlaylista cijele radionice


Radionica “Kako restrukturirati poduzeće: primjeri Jedinstva Novog i Konfekcije Novska” u organizaciji BRID-a održana je u srijedu, 09. listopada, u 18 sati u Radničkom domu u Zagrebu (Trg kralja Petra Krešimira IV. 2, dvorana na 5. katu). Uvodna izlaganja održali su Anto Bošnjak (Sindikat Klas), Ivan Grošek (Jedinstvo Novo), Mario Iveković (Novi sindikat) i Goran Jeras (konzultant).

U uvodnom dijelu radionice sindikalist Anto Bošnjak govorio je o procesu deindustrijalizacije na području Slavonije i Baranje, Ivan Grošek, radnik i direktor Jedinstva Novog iz Zagreba, o borbi za nastavak proizvodnje u tom poduzeću i načinima na koje radnici već osmu godinu zaredom uspijevaju uspješno poslovati bez klasičnog profesionalnog menadžmenta, sindikalist Mario Iveković o primjeru restrukturiranja tekstilnog poduzeća Konfekcija Novska, a konzultant Goran Jeras o mogućnostima i pozitivnim praksama radničkog upravljanja te postupcima evaluacije i transformacije poslovnih procesa prilikom ulaska u poduzeće. Nakon uvodnih izlaganja uslijedila je rasprava.

Moderira: Jovica Lončar (BRID)


Radionica Kako restrukturirati poduzeće dio je ciklusa posvećenog organizacijskom, pravnom, ekonomskom i medijskom aspektu radničkih borbi na temelju konkretnih situacija iz prakse, koji BRID organizira u suradnji s fondacijom Rosa Luxemburg Stiftung – Southeast Europe. Sljedeća radionica održat će se 6. studenog, a govorit će o ekonomskim problemima proizvodnog sektora.


Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju nastala je u ožujku 2012. godine, a bavi se problematikom radničkih prava i aktivne solidarnosti, uvođenjem demokratskih procesa u ekonomsku sferu te s time povezanim organizacijskim pitanjima. Organizacija također radi na uspostavljanju širih platformi temeljenih na solidarnosti, uključujući suradnju sa sindikatima, nevladinim organizacijama, grass-root pokretima i ostalima zainteresiranima za radnička pitanja.


Produkcija: Kolektiv za medijsku edukaciju (KOME)

Vezani članci

Događanja

pogledaj sve

Bookmarks

pogledaj sve

Natječaji i prijave

pogledaj sve

Plenum FFZG-a

pogledaj sve