Dobrodošli na novi portal!

Obavještavamo sve naše čitateljice i čitatelje da je konačno dovršen transfer svih postova i materijala na novu stranicu!

Počevši od danas, svi novi tekstovi, obavijesti i ino bit će objavljivani samo na adresi

www.slobodnifilozofski.com


Osim toga, primijetit ćete da su uvedene i neke izmjene.

Najvažnija od njih svakako je ta da anonimno komentiranje više neće biti dopušteno: komentirati će moći svi koji posjeduju gmail (googlemail) račun, imaju korisnički račun na TypePadu, WordPressu, AIM-u ili nekom od ovih servisa http://openid.net/get/.

Nadalje, ukinuli smo tag “knjiga dojmova” i tekstove objavljene pod tim tagom raspodijelili u tagove “tekstovi”, “osvrt”, “reakcija” i “intervju” (potonji je postojao i prije). Među tekstovima ćete moći pronaći i jedan članak iz Novoga lista od 22. svibnja koji do sada nismo bili u cijelosti objavili na stranici, ali se bio pojavio kao link: Hrvatska i dalje na začelju.

Primijetit ćete i da se povećao broj tagova na stranici: pokušali smo, naime, što više olakšati pretragu određenih postova pa tako sad imamo i tagove poput “Fakultetsko vijeće”, “referendum”, “srednjoškolci”, “pripreme za prijamni” itd.

Osim toga, za razliku od “pretrage” na serveru bloger.hr, “pretraga” na novoj stranici sasvim je funkcionalna te će iznimno olakšati pronalaženje postova i infromacija koje vas zanimaju!

Oni koji su bili navikli na linkove, kontakte i tekstove izlistane s lijeve i desne strane na starom blogu sada će ih na novoj stranici moći pronaći na vrhu stranice u linkbaru.

Među dokumentima od danas na novoj stranici možete pronaći i tri nova pdf dokumenta:

Školarine u Europi 2006/07 (CESifo DICE Report)
Participacija studenata u troškovima obrazovanja u Europi (iz Key Data on Higher Education in Europe, Eurydice 2007)
Studija o financiranju visokog obrazovanja u Europi

Dodali smo i link na “SlobFil blog” stranicu obožavatelja na Facebooku te RSS feed za komentare.

U kućici “aktualno” možete od danas pronaći i “5 do 12” novine koje slobodno možete downloadati!

Kao i dosad, kućica “aktualno” sadržavat će post s popisom sastanaka svih radnih grupa za tekući tjedan. Napominjemo još jednom da se svi službeni podaci o sastancima radnih grupa nalaze samo i isključivo u tom postu, dočim više nijedna službena informacija neće stajati u komentarima.

Nadamo se da će vam se nova organizacija stranice svidjeti koliko i nama i da neće biti prevelikih problema pri prilagodbi!

Za sva pitanja, dvojbe i nedoumice i dalje smo dostupni na mail adresi slobodnifilozofski[at]gmail.com.

Uživajte!

webmasteri/ce stranice Slobodni Filozofski

Vezani članci

  • 28. lipnja 2020. Izbori 2020: Budućnost parlamentarne političke diskusije U prvom su planu nadolazećih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj dvije najveće stranke, obje izašle iz procesa unutarnje konsolidacije oko figura svojih lidera. Ekstremna desnica, koju je HDZ proteklih godina odbacio, prijeti ostvariti povijesno dobar rezultat i trajno poremetiti dugogodišnju političku ravnotežu. Međutim, u Sabor bi mogla ući i lijevo-zelena koalicija te konačno uvesti nove političke modele i koncepte u hrvatski parlamentarizam.
  • 28. lipnja 2020. Nemiri Stonewalla "Danas je prvi dan Mjeseca ponosa, proslave Stonewallskih nemira iz 1969. godine. Ustanci trenutno izbijaju diljem zemlje. Današnji bogati bijeli gej muškarci možda se protive „nasilju“, ali povijest LBGTQ+ pokreta pokazuje da se neredi ugnjetavanih ljudi tiču oslobođenja."
  • 21. lipnja 2020. Martin Luther King znao je da nema ničega mirnog u nenasilju ako se provodi kako spada Daleko od srednjostrujaške aklamacije nenasilnog djelovanja svedenog na moralni nagovor, širenje utjecaja u postojećim institucijama i pristojne, pacifizirane prosvjede, Kingov zagovor nenasilja kao metode gnjevnog, ali staloženog suprotstavljanja sistemskom nasilju kroz kolektivnu direktnu akciju koja remeti normalno funkcioniranje društva, taktičke je prirode. Radikalna rekonstrukcija američkog društva na kakvoj je radio iziskivala je da se gnjev transformira u moć putem angažmana duljeg trajanja, umjesto da se opravdano, ali reaktivno troši u neredima.
  • 21. lipnja 2020. Voziti automobil u doba nejednakosti "Kada časopis poznatiji po recenzijama stranih superautomobila i domaćih nabrijanih vozila te uredničkoj politici koja izaziva kontroverze jedino kada napada terence (u prilog monovolumenima i automobilima) istakne priču o Oliveru, obiteljskom automobilu Jasona M. Vaughna marke Subaru, koji je prešao 418 000 kilometara, u članku pod naslovom “The Fear of Failure” („Strah od neuspjeha“), to je svakako znak da živimo u vremenima opscene nejednakosti."
  • 21. lipnja 2020. Prava definicija „privatnog vlasništva“ "Elite se pribojavaju uništenja vlastite imovine, ali još više strahuju od uništenja društvenih odnosa koji čine privatno vlasništvo mogućim. Dakle, strepe od svijeta bez policije."
  • 14. lipnja 2020. Neka vas „preispisivanje povijesti“ ne zabrinjava: upravo je to historičarski posao Rušenje spomenika britanskom robovlasniku Edwardu Colstonu u bristolsku luku dočekano je, između ostalog, reakcijama koje hine zabrinutost za historiografiju. Međutim, svako je postavljanje spomenika i politički čin, a kada je omjer komemoracije eksponenata trgovine robljem i imperijalizma naspram njihovih žrtava toliko jednostran, upravo se obaranje ovakvog spomenika ispostavlja kao predugo odgađani prilog historijskoj reevaluaciji.
  • 14. lipnja 2020. Trudeauov odgovor na rad policije i rasnu pravdu samo je prazna gesta Platitude centrističkih političara poput kanadskog premijera Justina Trudeaua i njihovo korištenje prilika za simboličku kooptaciju antirasističkih društvenih pokreta slaba su zamjena za strukturno adresiranje mehanizama i institucija koje potiču i održavaju rasizam, fenomen koji nikako nije ograničen na kontekst SAD-a.
  • 14. lipnja 2020. Rezervna armija – pandemijsko izdanje "Zbog načina na koji je američka ekonomija trenutno konfigurirana, privatna poduzeća počet će zapošljavati radnice i radnike i smanjivati rezervnu armiju tek kada im to postane profitabilno. Radnici i radnice će pak biti prepušteni na milost i nemilost tih odluka i, posljedično, na agregatnoj razini nastaviti gubiti naspram njihova suparnika, korporacija koje neovisno o ikome donose odluke o zapošljavanju."
  • 7. lipnja 2020. Rad od kuće nakon korona virusa osigurat će šefovima veću kontrolu nad radničkim životima Korist koju korporacijama donosi rad od kuće daleko nadilazi pogodnosti koje od takvog aranžmana imaju radnici i radnice. Unatoč tome što istraživanja pokazuju da ih većina jedva čeka vratiti se na tradicionalno radno mjesto, uštede koje se mogu ostvariti eksternaliziranjem nekretninskih i režijskih troškova na individualna kućanstva, uspješno provedeni eksperiment rada na daljinu tijekom pandemije i pritom zabilježeni porast učinkovitosti pružile su upravama velikih kompanija dovoljno povoda da krenu najavljivati prebacivanje na „digitalni standard“, koji radništvu predstavljaju kao povlasticu.

Događanja

pogledaj sve

Bookmarks

pogledaj sve

Natječaji i prijave

pogledaj sve

Plenum FFZG-a

pogledaj sve