Poziv na javnu raspravu o prijedlozima zakonâ 28. 10. 2010.

Studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pozivaju sve zainteresirane na javnu raspravu o nacrtima prijedlogâ Zakona o znanosti, Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o sveučilištu. Javna rasprava održat će se u četvrtak, 28. listopada 2010. u 20h u dvorani 3 na Filozofskom fakultetu, Ivana Lučića 3.


Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa zaključilo je da je za raspravu o zakonima koji će zamijeniti važeći Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju iz 2003. godine dovoljno dvadeset dana. Dio akademske javnosti već je burno reagirao na dijelove zakonâ.

O predloženim zakonima govorit će zaposlenice Instituta za etnologiju i folkloristiku Marijana Hameršak i Jelena Marković, član Povjerenstva za izradu zakonâ s Instituta Ruđer Bošković Tvrtko Smital, Gvozden Flego, član Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu te Filip Hameršak s Pravnog fakulteta. Na raspravu su pozvani i dužnosnici Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa za koje se nadamo da će se odazvati i tako prekinuti tradiciju ignoriranja tribinâ koje organiziraju studenti.

Poslije izlaganja navedenih govornika, uslijedit će rasprava. Pozivamo sve studente, profesore, znanstvenike i zainteresirane građane da dođu na javnu raspravu te u njoj aktivno sudjeluju.

Vezani članci

Događanja

pogledaj sve

Bookmarks

pogledaj sve

Natječaji i prijave

pogledaj sve

Plenum FFZG-a

pogledaj sve